ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Şakşuka

GERİ DÖN
ŞAKŞUKA
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

1 adet patlıcan,

1 adet kabak,

1 adet patates,

Yudum omega 3 yağ

Sosu İçin

2 adet domates rendesi,

1 adet ince kıyılmış soğan,

2 adet ince kıyılmış sivri biber,

50 ml zeytinyağı,

3 yemek kaşığı sirke,

1 adet küp şeker,

3 diş ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak,

100 gr (isteğe göre daha çok da konabilir) çekilmiş ceviz,

Tuz,

Karabiber,

Kuru fesleğen.

HAZIRLANIŞI

Patlıcanı küp küp doğrayalım ve tuzlu suda 20-30 dakika kadar bekletelim.Patates ve kabakları da küp küp doğrayalım. Bir tavaya Yudum Omega 3 yağ koyup, ilk olarak patatesi sonra kabağı ve en son olarak da patlıcanları kızartalım. Kızarttığımız malzemeleri bir kabın içerisinde karıştıralım.

Başka bir tava içerisinde sosu hazırlamak için; tava içerisine zeytin yağını koyalım.İçerisine soğanı, biberi, sarımsağı ilave edip kavuralım. Üzerine domatesi, şekeri, tuzu, karabiberi, fesleğeni ve sirkeyi ekleyip 15 dakika pişirelim. En son olarak içerisine çekilmiş cevizimizi koyup karıştıralım.Kızarttığımız malzemeleri servis tabağına alıp, sosu üzerinde gezdirelim.

Not: İsteğe göre sirke ya da ceviz kullanılmayabilir. Sirke yerine su kullanılabilir.