2 adet büyük boy haşlanmış patates
4-5 dal taze soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 adet orta boy yumurta
50 g galeta unu
Tuz, karabiber
Yudum Kızartma Ustası
Patatesleri soyun ve bir çatal yardımı ile iyice ezin. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyın ve ekleyin. Baharatları da atıp yumurta ve galeta ununu da ekleyip iyice yoğurun.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve lira şeklinde bütün hamur bitinceye kadar şekil verin. Ocağa bir tencere koyun ve Kızartma Ustası yağı koyup kızdırın. Isınan yağa patates köftelerini atıp pişirin ve kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis edin.