ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Mini Patlıcan İmam Bayıldı

GERİ DÖN
MİNİ PATLICAN İMAM BAYILDI
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER:

8 adet baby patlıcan

1 adet büyük boy soğan

2 adet çarliston biber

1 adet kırmızı kapya biber

5 adet domates (kabukları soyulmuş ve çekirdeği alınmış)

Tuz, karabiber

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı Yudum Ayçiçek yağı

Yudum omega-3 sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun, bol tuzlu suda 10 dakika bekletin.

Soğanları 4 parçaya bölün ve ince ince doğrayın.

Biberlerin de çekirdeklerini alın ve ince ince doğrayın.

Domatesleri püre haline getirin.

Soğanları kızgın tavaya 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı koyup bir miktar tuz ile soteleyin, ardından biberleri atın ve yumuşayıncaya kadar soteleyin.

Püre halindeki domatesleri de ilave edin ve suyunu çekene kadar kaynatın.

Tuz karabiber ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ekleyin ve iç harcı soğumaya bırakın.

Tuzlu sudaki patlıcanları çıkartın ve birkaç kez yıkayın ve kurulayın.

Geniş bir tavaya Omega-3 sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.

Kızgın yağa patlıcanları atıp her tarafını eşit oranda kızartın. Patlıcanlar bitene kadar işlemi sürdürün.

Kızarmış olan patlıcanların içerisini çatal yardımıyla ikiye ayırın ve içini hafifçe ezin.

Soğumuş olan iç harcı eşit miktarlarda patlıcanların içine doldurun ve bir bor cama alın ve oda ısısında soğumasını bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.

Dilerseniz maydanoz ve dereotuyla süsleyip tüketebilirsiniz.