ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Kuzu Etli Türlü

GERİ DÖN
KUZU ETLİ TÜRLÜ
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

500 gr kuzu eti (kuşbaşı)

200 gr mantar

150 gr bezelye

2 adet havuç (soyulmuş ve küp küp kesilmiş)

1 adet büyük boy patates (soyulmuş ve küp küp kesilmiş)

2 yemek kaşığı Yudum Ayçiçek Yağı

Tuz ve karabiber

Bir dal taze kekik

HAZIRLANIŞI:

Tencerenin altını açın ve içerisine Yudum ayçiçek yağınızı ekleyin.

Kuzu etlerini tencereden az bir duman çıktığında ekleyin ve bir tutam tuz koyun.

Etler hafif renk alınca (1-2 dakika sürecektir), sırasıyla mantar, havuç, patates ve bezelyeyi ekleyin.

Birkaç dakika kavurun ve yarım bardak su ilave edin.

Su buharlaşana kadar kısık ateşte kaynatın.

Tuz ve karabiberini ayarlayıp, servis edebilirsiniz.