500ml Yudum kızartma ustası
5 adet orta boy yumurta
500g yağsız kıyma
4 dal taze soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dijon hardal
5g ketçap
30ml Yudum sızma zeytinyağı
10g yemek kaşığı mısır unu
5g kimyon
5g tuz
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
1 tutam kekik
20g yoğurt
10g mayonez
5g dijon hardal
1 diş sarımsak
1 tutam ince kıyılmış dereotu
1 tutam sumak
60g buğday unu
10g mısır unu
10g irmik
2 adet yumurta
60 gr galeta unu
Sosun yapımı için rendelediğiniz sarımsak ve diğer malzemeleri bir kasede çatal yardımıyla karıştırın.
Öncesinde oda ısısına getirdiğiniz yumurtaları bir miktar tuz eklediğiniz kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Pişmeyi durdurmak için soğuk suya koyun veya buzlu su olan bir kaseye alın.
Soğuttuğunuz yumurtaları soyup üzerindeki nemi bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Kıyma, incecik doğradığınız taze soğanlar, rendelenmiş sarımsak ve diğer malzemeleri çukur bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Malzemelerin iyice özleştiğine emin olduktan sonra karışımı beş eşit parçaya bölün.
Kıyma parçalarından birini alıp elinizde iyice düzleştirin. Üstüne haşlanmış yumurtayı koyup alttan yanlara doğru yavaş yavaş kıvırarak kıymanın yumurtayı kaplamasını sağlayın.
Sonrasında yumurtayı fazla ezmeden iki elinizin arasında şekil verin. Kıymanın yumurtanın çevresine eşit kalınlıkta dağıldığına emin olun. Kalan yumurtalar için de aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız köfteleri; önce beyaz un karışımına, sonrasında çırpılmış yumurtaya ve son olarak da kalın çekilmiş galeta ununa bulayın.
İyice kızdırdığınız derin yağda, köfte yumrularının üstü kıtır hale gelip altın sarısı renk alana kadar 2-3 dakika kızartın.
Kızarttığınız yumurtalı köfteleri kağıt havlu üstüne alıp fazla yağının emilmesini sağlayın. Ortadan ikiye kesip önceden hazırladığınız sos eşliğinde soğumadan servis edin.