ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

İçli Köfte

GERİ DÖN
İÇLİ KÖFTE
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

Hamuru için

1.5 su bardağı köftelik ince bulgur

Yarım su bardağı irmik

2-3 yemek kaşığı un

1 yumurta

Yarım kaşık salça

Tuz

İçi için

200 gr kadar kıyma

Kıyılmış maydanoz

1 soğan

1 yemek kaşığı tereyağ (Kesinlikle sıvıyağ kullanmayın)

Salça

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Bir tutam kimyon

Yudum Kızartma Ustası

HAZIRLANIŞI

Önce ince bulgur bir kapta 1 bardaktan 1 parmak eksik kaynar su ile ıslatılıp üzeri kapalı dinlendirilir.

O dinlenirken tavada margarin eritilip yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar biraz yumuşayınca kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

En son salça, tuz ve baharatlar eklenip altı kapatılır.

Kapatıldıktan sonra maydanozlar eklenir ve soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca buzdolabına konur ve tereyağının donması beklenir.

Şişip soğuyan bulgurun üzerine un hariç diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Sürekli ıslattığımız elimizde un da eklenerek hamur yoğurulur. Hamurun elde yuvarlarken dağılmayacak kıvamda olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturulur ve avucumuzda yuvarlayıp işaret parmak yardımıyla oyulur. İçine kıymalı harçtan koyulup dağılmadan uçları birleştirilip yuvarlanır.

Çatlamaması için dışı biraz ıslatılır.

Tüm hamura aynı işlem uygulandıktan sonra kızgın Yudum Kızartma Ustasında arkalı önlü kızartılır.