1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
2-3 yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım kaşık salça
Tuz
200 gr kadar kıyma
Kıyılmış maydanoz
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağ (Kesinlikle sıvıyağ kullanmayın)
Salça
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Bir tutam kimyon
Yudum Kızartma Ustası
Önce ince bulgur bir kapta 1 bardaktan 1 parmak eksik kaynar su ile ıslatılıp üzeri kapalı dinlendirilir.
O dinlenirken tavada margarin eritilip yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Soğanlar biraz yumuşayınca kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
En son salça, tuz ve baharatlar eklenip altı kapatılır.
Kapatıldıktan sonra maydanozlar eklenir ve soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca buzdolabına konur ve tereyağının donması beklenir.
Şişip soğuyan bulgurun üzerine un hariç diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır. Sürekli ıslattığımız elimizde un da eklenerek hamur yoğurulur. Hamurun elde yuvarlarken dağılmayacak kıvamda olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturulur ve avucumuzda yuvarlayıp işaret parmak yardımıyla oyulur. İçine kıymalı harçtan koyulup dağılmadan uçları birleştirilip yuvarlanır.
Çatlamaması için dışı biraz ıslatılır.
Tüm hamura aynı işlem uygulandıktan sonra kızgın Yudum Kızartma Ustasında arkalı önlü kızartılır.