2 adet kabak
¼ bağ maydanoz
¼ bağ dereotu
3 -4 sap yeşil soğan
1 adet orta boy yumurta
2 yemek kaşığı un
50 gr beyaz peynir
25 gr Maille Dijon Hardal
Tuz, Karabiber
75 gr mayonez
40 gr Maille Taneli Hardal
20 gr toz köri
Fırınınızı 180 dereceye getirin. Kabaklar rendeden geçilir, suları iki el arasında sıkıştırılarak sıkılır. Maydanoz, dereotu, taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Bütün malzemeler birbirine karıştırın ve yarım santimetre kalınlığında bir tepsinin (altına mutlaka yağlı kağıt koyun) üzerine dökün. 15 dakika bir tarafını ve 5 dakika da diğer tarafını pişirin.
Verilen bütün malzemeler birbirine çırpma teli yardımı ile karıştırılır. Sıcak olarak servis edilen mücver ile birlikte sunulur.
Mücveri yavaş yavaş bir rulo haline getirin ve bu ruloyu 1 parmak genişliğinde kesip, servis edin.
Kabak yerine balkabağı, pırasa, havuç gibi sebzelerle de aynı tekniği uygulayarak mücver yapabilirsiniz.