50 gram bamya (100 gramlık paketlerde satılır)
200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
1lt et suyu
40gr soğan
15 ml sıvı yağ
20 gr salça
10 ml limon suyu
20 gr taneli hardal
Tuz
Bir tencereye su konularak bamyalar içine eklenir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır .Daha sonra süzülerek ipleri çıkartılır. Soğan küçük küçük doğranır. Başka bir tencereye yağ eklenir ve doğranmış soğan kavrulur. Salçası konulur etle birlikte et suyu dökülerek kaynamaya bırakılır. Su tamamen kaynayınca haşlanmış bamyalar içine katılır tuz eklenir ve pişmesi beklenir.Piştikten sonra limon suyu ve hardal içine eklenir ve bir 10 dakika daha kaynatılır.
Derin bir tabak içerisinde etler üzeride olacak şekilde servis edilir.
Pişirmeden önce bamyalar kevgirde avcumuzla sürte sürte kıllarından temizlenir.Bu işlemi mutlaka yapmamız gerekir yoksa bamyalar sert bir şekilde kalacak ve yerken rahatsız edecektir.