ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Hardallı Konya Usulü Kuru Bamya (İç Anadolu Bölgesi)

GERİ DÖN
HARDALLI KONYA USULÜ KURU BAMYA (İÇ ANADOLU BÖLGESİ)
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

50 gram bamya (100 gramlık paketlerde satılır)

200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et

1lt et suyu

40gr soğan

15 ml sıvı yağ

20 gr salça

10 ml limon suyu

20 gr taneli hardal

Tuz

YAPILIŞI

Bir tencereye su konularak bamyalar içine eklenir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır .Daha sonra süzülerek ipleri çıkartılır. Soğan küçük küçük doğranır. Başka bir tencereye yağ eklenir ve doğranmış soğan kavrulur. Salçası konulur etle birlikte et suyu dökülerek kaynamaya bırakılır. Su tamamen kaynayınca haşlanmış bamyalar içine katılır tuz eklenir ve pişmesi beklenir.Piştikten sonra limon suyu ve hardal içine eklenir ve bir 10 dakika daha kaynatılır.

Sunum

Derin bir tabak içerisinde etler üzeride olacak şekilde servis edilir.

Murat Bozok’un tavsiyesi

Pişirmeden önce bamyalar kevgirde avcumuzla sürte sürte kıllarından temizlenir.Bu işlemi mutlaka yapmamız gerekir yoksa bamyalar sert bir şekilde kalacak ve yerken rahatsız edecektir.