2 adet kaz göğsü
2 adet havuç
2 adet mor soğan
1 adet kereviz sapı
4 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
4 5 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
30 gr taneli hardal
25 gr domates salçası
40 ml zeytin yağı
Tuz, Karabiber
Sebzeleri iri iri doğrayalım. Hardal, salça ,zeytinyağı ,ve baharatları karıştıralım. Hazırladığımız sostan bir miktar kaz göğüslerinin üzerine her tarafına eşit miktarda sürelim. Kalan sosu sebzelerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Sebzeleri bir fırın tepsisine yayalım ve kaz etlerini üzerine koyalım. Tepsiye bir miktar su ekleyerek 200 derece fırında üzeri alüminyum folyo ile kapatarak yaklaşık olarak 1.5 ve 2 saat arasında pişirelim. Bu süre fırının türüne ve kaz etlerinin durumuna göre değişkenlik gösterebilir). Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edelim.
Kaz ile birlikte garnütür olarak arzunuza göre brüksel lahanası veya kestane ile servis edebilirsiniz.
Kaza, portakal ve ananas çok yakışmaktadır. Kaz göğüslerinin üzerine sürdüğümüz karışıma ananas veya portakal suyu ekleyebiliriz.