800 gr haşlanmış nohut
200 gr ıslatılmış nohut
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
¼ bağ taze kişniş
1 adet yumurta
40 gr galeta unu
Kimyon
Toz kişniş
Tuz, Karabiber
30 gr Maille Taneli Hardal
Bir mutfak robotu kullanarak, haşlanmış ve ıslatılmış nohutları püre haline getirin, sonrasında içerisine soğan ve sarımsağı ilave edin. Hazırladığınız karışımı başka bir kap içerisine alın ve ince ince doğradığınız taze kişnişleri ilave edin. Sonrasında yumurta, galeta unu, hardal ve baharatları ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız karışımı 1 cm kalındığında liralar şekline getirin. Falafellerinizi kızgın derin yağda kızartın.
İnce dilimlenmiş salatalık ve domates eşliğinde servis edebilirsiniz. Ayrıca yoğurt bazlı soslarda oldukça uygun olacaktır.
Falafel dürüm son yıllarda oldukça reveçta. Arzu ederseniz bir dürüm içerisine domates ve salatalık ilave ederek de falafelinizi yiyebilirsiniz.