ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Hardallı Falafel (Güneydoğu Anadolu Bölgesi)

GERİ DÖN
HARDALLI FALAFEL (GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ)
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

800 gr haşlanmış nohut

200 gr ıslatılmış nohut

1 adet orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

¼ bağ taze kişniş

1 adet yumurta

40 gr galeta unu

Kimyon

Toz kişniş

Tuz, Karabiber

30 gr Maille Taneli Hardal

HAZIRLANIŞI

Bir mutfak robotu kullanarak, haşlanmış ve ıslatılmış nohutları püre haline getirin, sonrasında içerisine soğan ve sarımsağı ilave edin. Hazırladığınız karışımı başka bir kap içerisine alın ve ince ince doğradığınız taze kişnişleri ilave edin. Sonrasında yumurta, galeta unu, hardal ve baharatları ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız karışımı 1 cm kalındığında liralar şekline getirin. Falafellerinizi kızgın derin yağda kızartın.

Sunum

İnce dilimlenmiş salatalık ve domates eşliğinde servis edebilirsiniz. Ayrıca yoğurt bazlı soslarda oldukça uygun olacaktır.

Murat Bozok’un tavsiyesi

Falafel dürüm son yıllarda oldukça reveçta. Arzu ederseniz bir dürüm içerisine domates ve salatalık ilave ederek de falafelinizi yiyebilirsiniz.