ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Etli Kuru Fasulye

GERİ DÖN
ETLİ KURU FASULYE
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

1 kg. Kurufasulye
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr. Pastırma
50ml Yudum Ayçiçek yağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber

HAZIRLANIŞI 

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine ayçiçeği yağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.