ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Etli Kuru Bamya

GERİ DÖN
ETLİ KURU BAMYA
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER:

150 gr ipe geçirilmiş kuru bamya

10 ml sirke

1 tane orta boy havuç

30 ml omega 3 yağı

2 orta boy soğan

500 ml et suyu veya su

1 limonun suyu

10 gr tuz

1 tutam karabiber

300 gr kuşbaşı kuzu eti

HAZIRLANIŞI:

Bir tencereye bol su ve sirkeyi ekleyerek bamyaları 5 dk kaynattıktan sonra soğuk suya tutup süzerek kenara alın.Aynı tencereyi ısıttıktan sonra omega 3 yağının yarısını ekleyin , yağıda iyice kızdırdıktan sonra kuşbaşı kuzu etlerimizi tencere koyuyoruz 1 tutam tuz ekleyerek etlerin renk almasını sağlıyoruz.Renk alan etleri kenara alıyoruz.Aynı tencereye yağın geri kalan kısmını ekliyoruz ve ince doğranmış havuçlarımızı ekliyoruz ve soteliyoruz biraz renk alınca soğanları ekliyoruz.Soğanlarıda az soteledikten sonra etleri ekleyin , biraz daha sotelediklerinizi çevirdikten sonra iplerinden bamyaları çıkararak ekliyoruz.Suyu , limon suyunu ve karabiberi ekledikten sonra 45dk daha tencerenin ağzı kapalı olarak pişiriyoruz.