150 gr ipe geçirilmiş kuru bamya
10 ml sirke
1 tane orta boy havuç
30 ml omega 3 yağı
2 orta boy soğan
500 ml et suyu veya su
1 limonun suyu
10 gr tuz
1 tutam karabiber
300 gr kuşbaşı kuzu eti
Bir tencereye bol su ve sirkeyi ekleyerek bamyaları 5 dk kaynattıktan sonra soğuk suya tutup süzerek kenara alın.Aynı tencereyi ısıttıktan sonra omega 3 yağının yarısını ekleyin , yağıda iyice kızdırdıktan sonra kuşbaşı kuzu etlerimizi tencere koyuyoruz 1 tutam tuz ekleyerek etlerin renk almasını sağlıyoruz.Renk alan etleri kenara alıyoruz.Aynı tencereye yağın geri kalan kısmını ekliyoruz ve ince doğranmış havuçlarımızı ekliyoruz ve soteliyoruz biraz renk alınca soğanları ekliyoruz.Soğanlarıda az soteledikten sonra etleri ekleyin , biraz daha sotelediklerinizi çevirdikten sonra iplerinden bamyaları çıkararak ekliyoruz.Suyu , limon suyunu ve karabiberi ekledikten sonra 45dk daha tencerenin ağzı kapalı olarak pişiriyoruz.