ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Paçanga Böreği

GERİ DÖN
PAÇANGA BÖREĞİ
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

3 adet yufka

150 gr pastırma

200 gr rende kaşar peyniri

1 adet orta boy domates

1 adet çarliston biber

1 tutam maydanoz

Kızartmak için yudum kızartma ustası yağı

Paçanga İçi

HAZIRLANIŞI

Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin (4 parçaya bölün).

Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz).

Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra, ocağa bir tencere koyun ve yudum kızartma ustası yağını koyun. Kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın.

Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.