ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Meyhane Pilavı

GERİ DÖN
MEYHANE PİLAVI
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

5 su bardağı un
1 yumurta
1 paket maya
1/2 su bardağı süt
100 gr tereyağı
1/2 çay bardağı Yudum Ayçiçek Yağı
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

300 gr kıyma
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
3 biber

HAZIRLANIŞI

Hamur için:

Sıvı malzemelerin içerisine mayayı ilave edin ve karıştırın.

Katı malzemeleri eleyin ve miksere koyun. Sıvıları yavaş yavaş katı malzemeye ekleyin.

En sonunda tereyağını da ilave edin, hamuru bir kaba alın ve sıcak bir ortamda 1 saat bekletin.

İç için:

Soğanları küp doğrayın, biberleri ve sarımsakları da minik doğrayın.

Tavaya bir miktar Yudum ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın.

Kızan tavaya soğanları atın ve soteleyin. Soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri ekleyin.

Daha sonra kıymayı ilave edin ve sotelemeye devam edin.en son sarımsağı ekleyin birkaç dakika sonra baharatlandırıp kenara alın.

Kabaran hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartın ve unlu mermer tezgahta merdane yardımı ile halka şeklinde açın.

İçerisine yaptığınız içten koyun ve ikiye katlayın. Kenarlarını çatal yardımı ile ezin.

Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.

Daha sonra yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Not: Pişme süresi kullandığınız fırın türüne göre farklılık gösterebilir.