ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Kuru Patlıcan Dolması

GERİ DÖN
KURU PATLICAN DOLMASI
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER:

1 dizi kuru patlıcan (12 Adet),

200 gr orta yağlı kıyma

100 ml zeytinyağı

1 orta boy kuru soğan,

5 diş sarımsak,

1 su bardağı pirinç,

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı Limon suyu

1 yemek kaşığı sumak ekşisi,

1 Çay kaşığı karabiber ve pul biber,

1 Tatlı kaşığı tuz,

Dolma sosu için

1 yemek kaşığı salça,

1 çay kaşığı sumak ekşisi,

Karabiber, tuz,

40 ml yemek kaşığı zeytin yağı,

1 lt Kaynar su.

HAZIRLANIŞI :

Patlıcanları 1 saat önceden kaynar suya koyun ve yumuşamasını bekleyin. Bir tencereyi ocağa koyun ve zeytinyağı ekleyip kızdırın. Küçük doğradığınız soğanları bir miktar tuz ile kavurun. Kıymayı ekleyin ve pişene kadar kavurun ve ardından ince doğradığınız sarımsakları ekleyin. Salçayı, sumak ekşisini, limon suyunu ve baharatları ilave edip kavurun. Son olarak pirinci ekleyin ve az bir miktar su ekleyip kaynatın. Pirinçlerin çok pişmemesine dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp iç harcı dinlenmeye bırakın. Başka bir tencereye zeytin yağı koyun ve kızdırın. Salçayı ilave edip kavurun, ardından sumak ekşisini ve baharatları ekleyin. Son olarak kaynar suyu da ekleyip bir taşım kaynatın.

Patlıcanları suyun içerisinden bir süzgeçin üzerine alın. Suyu süzülen patlıcanların içerisine yaptığınız harçtan elinizle veya kaşık yardımı ile çok taşmadan doldurun. (dolmaların içine ne çok fazla nede çok az iç koyun). Doldurduğunuz dolmaları geniş yüzeyli bir tencereye ağızları yukarıya bakacak şekilde çok sıkıştırmadan tek kat halinde dizin. Hazırladığınız sosun tamamını ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Dolmaları bir kürdan yardımı ile ara sıra kontrol edin. Kürdan rahat bir şekilde patlıcanları deliyorsa ve iç malzeme de pişmiş ise ocaktan kaldırın.sıcak olarak üzerine isterseniz ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin.