ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Kabaklı Köfte

GERİ DÖN
KABAKLI KÖFTE
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER:

500 gr kıyma

50 gr ekmek içi

¼ soğan rendesi

Tuz, karabiber, kimyon

1 çay kaşığı toz şeker

4 adet kabak

4 adet domates rendesi

2 diş sarımsak

30 ml Yudum zeytinyağı

3 yaprak fesleğen

Yarım demet maydanoz

Kızartmak için yudum omega-3 sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Bir kapta kıymaya, hafif ıslattığınız ekmek içlerini ve soğanın rendesini ekleyin.

Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin ve 10-15 dakika dinlenmesi için dolaba kaldırın.

Kabakları yıkayın ve saplarını alın. Kabakları kabuklarını soymadan 1.5 parmak kalınlığında kesin ve tuz-karabiber serpin.

Domatesleri yıkayın ve rendeleyin, sarımsakları çok küçük doğrayın.

Tavaya Yudum zeytinyağını koyun ve kızdırın.

Domatesleri ekleyin 5 dakika kadar kavurduktan sonra sarımsak, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin.

3 -4 dakika sonra 1 bardak su ilave edin ve suyunu çekmesi için 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Derin bir tencereye omega-3 yağını koyun ve kızdırın. Kabakları kızartıp kağıt havlu serili bir tepsiye alın.

Daha sonra köfteleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.

Kabakları bir fırın tepsisine alın ve üzerlerine birer tane köfte dizin.

Hazırlamış olduğunuz domates sosunu köftelerin üzerine gezdirin ve alüminyum folyo ile kapatın.

Üzeri kapalı olarak 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Not: Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.