ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Hardallı Kars Kazı (Doğu Anadolu Bölgesi)

GERİ DÖN
HARDALLI KARS KAZI (DOĞU ANADOLU BÖLGESİ)
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

2 adet kaz göğsü

2 adet havuç

2 adet mor soğan

1 adet kereviz sapı

4 diş sarımsak

2 adet orta boy patates

4 5 dal taze kekik

1 dal taze biberiye

30 gr taneli hardal

25 gr domates salçası

40 ml zeytin yağı

Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

Sebzeleri iri iri doğrayalım. Hardal, salça ,zeytinyağı ,ve baharatları karıştıralım. Hazırladığımız sostan bir miktar kaz göğüslerinin üzerine her tarafına eşit miktarda sürelim. Kalan sosu sebzelerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Sebzeleri bir fırın tepsisine yayalım ve kaz etlerini üzerine koyalım. Tepsiye bir miktar su ekleyerek 200 derece fırında üzeri alüminyum folyo ile kapatarak yaklaşık olarak 1.5 ve 2 saat arasında pişirelim. Bu süre fırının türüne ve kaz etlerinin durumuna göre değişkenlik gösterebilir). Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edelim.

Sunum

Kaz ile birlikte garnütür olarak arzunuza göre brüksel lahanası veya kestane ile servis edebilirsiniz.

Murat Bozok’un tavsiyesi

Kaza, portakal ve ananas çok yakışmaktadır. Kaz göğüslerinin üzerine sürdüğümüz karışıma ananas veya portakal suyu ekleyebiliriz.