ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Edirne Usulü Yaprak Ciğer

GERİ DÖN
EDİRNE USULÜ YAPRAK CİĞER
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

500 gr Kuzu Ciğer
5-6 adet Domates
1 adet Kapya Biber
2 Adet Sivri Biber
Taze Biberiye
Maydonoz
Un
Yudum Omega 3 Bitkisel Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

 Ciğerin bütün sinirlerini ve damarları iyice temizleyin, yapraklar (birer lokmalık) halinde ince ince doğrayın (ya da kasabınıza o şekilde doğratıp hazırlatın).
 Ardından iyice yıkayın, bekletip pişirmeden önce tekrar yıkayın ve suyunu iyice süzdürün. Hafifçe tuzlayın. Bolca unlayın, derin bir tavada, güçlü ateşte ama çok kızgın olmayan yağda az miktarlarda ununu iyice silkeleyerek tavaya atın ve yaklaşık 2 dakika sonra tavadan çıkarın.
Kızarttığınız ciğerleri tel süzgece alarak yağını süzdürün ve sıcak olarak servis edin.