ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Bolonez Soslu Lazanya

GERİ DÖN
BOLONEZ SOSLU LAZANYA
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

Bolonez sos için:

300 gr kıyma

1 adet havuç

½ soğan 3 diş sarımsak

4 adet domates rendesi

1 tatlı kaşığı domates salçası

50 ml Yudum ayçiçek yağı

150 ml kırmızı şarap (isteğe bağlı)

Tuz, karabiber, 3-4 yaprak fesleğen

1.5 paket kurutulmuş lazanya

Beşamel sos için:

50 gr un

50 gr tereyağı

¼ soğan

4-5 tane karanfil

Tuz,karabiber

300 ml süt

Yarım muskat cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI

Bolonez sos

Havuçları rendeleyin,soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyun ve kızdırın.

Havuçları kızgın tavaya atın ve biraz terletin ardından soğanları atın birlikte soteleyin.

Sonrasında kıymayı ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Kıymalar piştikten sonra arzu ederseniz şarabı ilave edip ocağın altını en yüksek dereceye getirin ve şaraptaki alkolün uçmasını sağlayın.

Şarap pekmez kıvamına gelince rendelediğiniz domatesleri ilave edin ve sarımsak ekleyin.

Bir taşım kaynadıktan sonra baharatlarını atın ve fesleğenleri ince ince doğrayıp onu da ekleyin.

Fazla suyunun buharlaşması için 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın ve kenara alın.

Beşamel sos

Sütü küçük bir tencereye alın. Soğana karanfil tanelerini saplayın ve süre ilave edip altını açın.

Başka bir tavaya tereyağını koyun ve eritin, unu ilave edin ve sarımtrak renk alıncaya kadar kavurun.

Süt kaynamaya başlayınca çırpma teli yardımı ile sütün içerisini un ve tereyağ karışımından azar azar sürekli karıştırarak ilave edin.

Tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesini ekleyin karıştırıp kenara alın.

Lazanya

Başka bir tencereye bol su koyun ve kaynaması için ocağa koyun. Kaynadıktan sonra içerisine litre başına 20 gr gibi gelecek şekilde tuz ilave edin.

Bir fırın tepsisinin altına beşamel sostan dökün ve yayın.

Lazanya yapraklarını tek tek haşlayın ve sularını iyice süzüp tepsiye dizin.

İlk kat olduktan sonra arasına bolonez sos koyun ve tekrar lazanya haşlayın.

Bu işlemi elinizdeki yapraklar ve bolonez sos bitene kadar yapın.

En üst kısımda lazanya yaprağı gelecek şekilde ayarlayın ve bu en üst tabakaya da beşamel sos yayın.

180 derece fırında üzeri kapalı olarak 15 dakika, üzeri açık olarak da 6-7 dakika pişirin ve biraz ılıdıktan sonra kesip servis edin.